Grau

GRAU is kunst. We ontwikkelen sensuele lampen die je als persoon raken en je welzijn verhogen. In welk licht zie jij het leven? Dat is de vraag die we stellen.

Ontdek licht

Veel mensen zijn zich er niet van bewust hoezeer licht hun leven en stemming beïnvloedt: licht bepaalt hoe we momenten waarnemen en hoe we ons erover voelen. Mensen hebben altijd al sterke gevoelens voor licht gehad – we houden van het licht van een zonsondergang of een kaars, en we reizen zelfs de zon achterna. Waarom bieden lampen niet ook zo’n emotionele lichtervaring?

Uit deze vraag is de missie van GRAU geboren: de gevoelens van mensen activeren met licht. Ons doel is om mensen een diepe lichtervaring te geven en ze gelukkiger te maken met ons licht.

Het team

GRAU is een interdisciplinair team van 150 creatieve talenten, geleid door het kunstenaarsduo Timon en Melchior Grau.

Gebroeders Kunstenaars

Timon en Melchior Grau werken al 13 jaar samen als kunstenaars. Na hun studie politieke economie studeerden ze kunst bij kunstenaar Ai Weiwei en studeerden ze af aan de gerenommeerde Städelschule. In 2023 werden ze uitgeroepen tot AD Top 100 Most Influential Designers.

GRAU doet onderzoek naar licht. We hebben een licht ontwikkeld dat je leven verrijkt. Wat maakt ons licht zo speciaal?

Sunset dimmen

Licht kan je leven veranderen. GRAU ontwikkelt al 10 jaar een nieuw licht dat een kalmerend effect heeft op lichaam en geest. Het unieke lichtspectrum van Sunset Dimming maakt de juiste sfeer mogelijk voor de gewenste stemming en creëert kalmerende momenten, vooral ’s avonds.

Bekijk ook deze merken