Secto

Secto verlichting

In de meeste interieurs zijn wel houten objecten te vinden, of het nu gaat om meubels of om subtiele accenten. Hout wordt geassocieerd met natuur, warmte en gezelligheid. Het aanbod aan houten meubels is groot, maar houten lampen ziet u bijna nooit. Het Finse meubelmerk Secto Design besloot daar verandering in te brengen en kwam met de 4200 pendant. Deze hanglamp luidde het begin in van een hele collectie aan houten lampen die inmiddels wereldwijd worden gedistribueerd.

Het verhaal achter Secto

Tuula Jusélius is de oprichtster van het merk, dat begon als een lokaal bedrijf dat houten meubels fabriceerde vanuit een bescheiden werkplaats in het Finse stadje Heinola. In 1995 ontmoette ze ontwerper Seppo Koho en was het haar direct duidelijk dat ze een zielsverwant gevonden had. Beide hebben een voorliefde voor helder design en professionele houtbewerking. In 1995 begon Seppo Koho met het ontwerpen van houten meubels die hij in samenwerking met Tulla Jusélius uitbracht onder het merk Secto Design. Sinds 2002 focust Seppo Koho zich volledig op Secto verlichting.

Harmonieus licht van Secto

Secto lampen verspreiden hun licht op een harmonieuze wijze, doordat de lichtbron onzichtbaar is in de ontwerpen. Het licht wordt zichtbaar in fascinerende patronen op de muren en vloeren. Bovendien doen de lampen aan als verlichte ruimtes gezien van buitenaf, als lieflijke huisjes op een donkere avond. Naast de iconische hanglampen, vindt u in de collectie ook vloerlampen, tafellampen, muurlampen en plafondlampen.

Hoewel de bescheiden werkplaats inmiddels is uitgegroeid tot een fabriek met 20 werknemers, kiest Secto Design er bewust voor om te blijven produceren vanuit Heinola. De lampen worden stuk voor stuk met de hand gemaakt om de authenticiteit van het merk te behouden.

Materiaalgebruik

Secto lampen zijn gemaakt van Fins berkenhout dat groeit in PEFC gecertificeerde, commerciële bossen in Centraal Finland. Deze certificering geeft aan dat het hout voortkomt uit ecologisch en sociaal duurzame bosbouw.

Berkenhout is hardhout dat zowel stevig als veerkrachtig is, wat het perfect te bewerken maakt tot gebogen vormen zoals u die ziet in de lampen. De lampen hebben ofwel de natuurlijke kleur van het hout, maar zijn ook verkrijgbaar met een finish van zwart of wit laminaat of gewaxt walnoot fineer.

Maatwerk voor uw verlichting? Paardekooper-Hulst staat voor u klaar

Het uitkiezen van de juiste lamp voor uw interieur is maatwerk, daar zijn we ons bij Paardekooper-Hulst maar al te bewust van. Onze lichtarchitecten staan dan ook voor u klaar met adviezen op maat. Kom bij ons langs in de winkel of maak een afspraak met een van onze lichtarchitecten. U kunt ons ook bellen (035) 694 10 05 of mailen info@paardekooper-hulst.nl.

Bekijk ook deze merken