Magisch licht

H‘Equilibrio’ is Italiaans voor balans. En de naam van de nieuwe Gioia leeslampen van Occhio. Het
innoverende design van de leeslampen zorgt voor een mooie balans, zodat de armaturen soepel
kunnen bewegen en het licht daar komt waar het nodig is.

Occhio Gioia Equilibrio

Het sculpturale ontwerp spreekt voor zich en laat de lamp volledig vrij bewegen, in welke richting je maar wilt. De verfijnde materialen en kenmerkende vormen van de armaturen zijn een onmiskenbaar onderdeel van de succesvolle Gioia-serie. Behalve de kop van de lamp kan het hele armatuur in elke richting worden gedraaid en vrij naar boven en naar beneden worden bewogen. Door de hoogte van het armatuur aan te passen, kun je licht creëren dat dichtbij en gefocust is of juist ver weg en vervaagd. Dit armatuur is een mechanisch meesterwerk. Het complexe mechanisme achter deze intrigerende dynamiek blijft verborgen: er zijn geen schroeven en geen kabels zichtbaar.

Aanpassen met een simpel handgebaar

Slechts een simpele handbeweging is voldoende om Gioia intuïtief in of uit te schakelen, of het licht naar boven of beneden richten. Ook de lichtkleur, van een warme kleurtemperatuur tot een koel, stimulerend licht om bij te werken, is met een simpel handgebaar aan te passen. Met de functie ‘focus light’ kun je het licht van Gioia op een bepaald gebied richten, ideaal om ’s avonds ontspannen te lezen of te werken.

Bluetooth

Dankzij de bluetooth-bedieningsfunctie ‘Occhio air’ kan het armatuur per app worden bediend en op elk moment de kamer verlichten, ook als je niet thuis bent. De Gioia Tavolo is perfect als bureau- of tafellamp. Het vloermodel Gioia Lettura biedt dezelfde aantrekkelijke eigenschappen. Dit armatuur heeft net als Tavolo diverse functies voor magische lichtscenario’s. De karakteristieke ring van edele materialen en de karakteristieke ‘cut’ zijn typerend voor de armaturen van Occhio. De arm kan ook vrij in elke richting worden bewogen en de hoogte kan eenvoudig worden gewijzigd dankzij een onzichtbaar mechanisme. Het iconische ontwerp is van Occhio oprichter Axel Meise.

(Bron: Exclusief Wonen. Klik hier voor het hele artikel.)

Bekijk onze collectie OCCHIO